Lauw slaatje met zwarte pensen, patatjes en een vinaigrette van Vliet

Lauw slaatje met zwarte pensen, patatjes en een vinaigrette van Vliet

Een superlekker slaatje bedacht door Nela van den Brink, chefkok van De Kleine Volmolen.

 

Ingrediënten en benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 zwarte pensen
  • 8 aardappelen
  • 1 appel
  • noten sla
  • tomaten en komkommer
  • peper en zout
  • goede boter

 

Voor de vinaigrette:

  • 1/2 flesje vliet
  • 1/2 rode ajuin (fijn gesneden)
  • 6 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels perensiroop
  • peper en zout.

 

Bereidingswijze:

  • voor de vinaigrette: al de ingrediënten in een hoge kom doen en even mixen met de staafmixer.
  • de aardappelen schoonboenen en in de schil bijna gaar koken in gezouten water, afgieten en even apart zetten.
  • de appel schillen klokhuis er uit en in partjes (overlangs) snijden.
  • de aardappelen ook in partjes (overlangs) snijden.
  • de noten sla vermengen met een klein beetje vinaigrette en over 4 borden verdelen garneren met tomaat en komkommer.
  • de zwarte pensen even om en om aanbakken in de boter en goed kruiden met peper en zout, uit de pan halen en even apart onder aluminium folie zetten.
  • in dezelfde pan (in het vet van de pensen) de aardappelen en appelen aanbakken kruiden met peper en zout en afblussen met de vinaigrette.
  • over de borden met sla verdelen en de in stukjes gesneden pensen erover verdelen.

Recept bestaat uit

Te eten/drinken bij